SİTEMİZ İLE İSİM BENZERLİĞİ OLAN MESAJLAR ALIRSANIZ LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ, BİZİMLE ALAKASI YOKTUR. DOLANDIRICI SİTE OLDUĞU KESİNDİR LÜTFEN ŞİKAYET EDİNİZ. BİZ BİR FORUM SİTESİYİZ HİÇBİR ALAKAMIZ OLMADIĞINI BİLDİRİRİZ. WHATSAPP HATTIMIZA GELEN UYARILARA İSTİNADEN BU BİLDİRİMİ YAYINLAMAK ZORUNDA KALDIK.

Sütun: Amare Rhodes'un okulu bırakmadan futbol yıldızına yolculuğu

hulya

New member
Fotoğraf 2019 sonbaharında Reseda Lisesi'nde sıcak bir öğleden sonra çekildi. 16 yaşındaki kıdemli alıcı Dranel Rhodes, gülümseyen 12 yaşındaki kardeşi Amare'yi omuzlarında kaldırdı. Onlar birbirinden ayrılamazlardı, küçük kardeş her yerde büyük kardeşi takip ediyordu.

Reseda'nın futbol takımında oynayan kardeşlerle ilgili bir hikayeydi. Dranel'in en büyük ağabeyi Lenard, Vekiller adına oynamıştı ve Amare bir gün sayıyı üçe çıkaracaktı.

Ama bir aile trajedisi yaşandı. 7 Ocak 2022'de Dranel, Ottawa Üniversitesi Arizona'ya gidiyordu. Oyuncular yurt odasında silahlarla oynuyorlardı. Patladı. Mermi Dranel'i öldürdü. 19 yaşındaydı.

Amare eve döndüğünde derinden etkilendi. Reseda'ya giden birinci sınıf öğrencisiydi. 2022 sonbaharında Birmingham'a transfer oldu, bir maçta oynadı ve okulu bıraktı.

Birmingham antrenörü Jim Rose, “Ortadan kayboldu” diye hatırladı.

Amare yaslı annesiyle birlikte ayrıldı. Okula gitmeyi bıraktı. Futbolu bıraktı.

Bu hafta karanlık bir sınıfta oturan Amare, “Futbol ve okuldan kesinlikle bıktım” dedi. “Buraya bir daha asla dönmeyeceğimi sanıyordum.”

Babası Lenard Sr., Amare'nin annesinin yardımıyla oğluyla yeniden bağlantı kurdu. Amare onunla yaşamaya başladı, yas danışmanlığı aldı ve babası onun bağımsız bir çalışma programına kaydolmasını sağladı. İlk öncelik notlarını yükseltmek ve ilerlemenin bir yolunu bulmaktı. Geri dönme kararını vermesi gerekiyordu.

Amare okulu bıraktığı için “Pişmanım” dedi. “Ama bu beni daha güçlü yapan bir şey ve geriye dönüp baktığımda gurur duyabiliyorum. Bazıları bu düşüşü yaşar ve tekrar ayağa kalkamaz. Tanrının beni tekrar ayağa kaldıracağına güvendim.”

Tekrar ders çalışmayı öğrenmesi gerekiyordu. Okulu bırakmak onu sınıfta çok geride bıraktı. Akademik olarak uygun olmak için mücadele etti ve bu yaz Granada Hills Kennedy'ye kaydoldu. İki yıl aradan sonra yaptığı ilk futbol antrenmanı vücudunu acıttı. 5 fit 9, 140 pound ağırlığındaydı ve formda değildi.

“Ertesi gün antrenmana geldiğimde kaslarım patlayacakmış gibi hissettim” dedi.

On iki hafta sonra Amare gelişiyor. Geçen hafta City Division Division I çeyrek finallerinde, Westchester karşısında kazandığı galibiyette 205 yarda boyunca beş pas ve bir gol yakaladı. Onun da bir müdahalesi vardı. 10 haftalık karneleri akademik açıdan uygun hale getirdi. Önünde uzun bir yol var ama “Ben hallederim” diyor.

2022 ve 2023 futbol sezonlarını kaçıran Amare Rhodes, Granada Hills Kennedy'de göze çarpan bir stoper/korner oyuncusu oldu.

(Eric Sondheimer / Haberler)

Babası play-off maçını tribünde izledi. Amare ile gurur duyduğunu söyledi ancak gerçek zaferin aylar önce normal bir liseye döndüğü o ilk günde geldiğinde ısrar etti. Annesi Zeina her maçta ona destek oldu.

Lenard, “Amare sahaya geri adım attığında ve duygusal ve fiziksel olarak yapması gereken her şeyi yaptığında kazandı” dedi. “Notlarını yükseltmesi gerekiyordu. Çok mücadele etti. Hala devam eden bir çalışma. Futbol en iyi şeydi. Serbest bırakıldı.”

Kennedy koçu Troy Cassidy şunları söyledi: “Çocuklar onu seviyor. Kendisi çok enerjik.”

Lenard üç oğluna da gençlik futbolunda koçluk yaptı ve onların yetenekli olduğunu biliyordu. Amare'nin “bisiklete geri dönüp sürmeye başlaması” gerektiğini söyledi.

Amare ne zaman sahaya çıksa ya da Dranel'le birlikte yürüdüğü yerlere gitse duygulanıyor. Reseda'nın soyunma odasında ve sahada Dranel'le birlikte olduğu günleri asla unutmayacak.

Amare, “Bu, hayatımın geri kalanı boyunca hatırlayabileceğim bir şeydi” dedi. “Deneyimler sonsuza kadar yanımda taşıyacağım şeylerdi çünkü beni zihinsel ve fiziksel olarak güçlü bir insan yaptı. Bu beni futbol dışında birçok şeye hazırladı.”

Lenard, Dranel'i her yıl Noel'de bir oyuncak hediyesiyle ve futbolculara yönelik bir kombineyle onurlandırıyor. Annesi de merhum oğlunu onurlandırmaktan aynı derecede etkilenmiş ve “Ben Dranel'in her şeyiydim, o da benim her şeyimdi.”

Ağustos 2019'da çektiğim o fotoğraf hoş anıları canlandırdı. Dranel, Amare'nin yanında olduğu için çok mutluydu. Ertesi yıl salgın geldi ve her yerde sporu ve yaşamı sekteye uğrattı. Dranel, trajedi yaşanmadan önce Mount San Antonio Koleji'ne, ardından bir NAIA okulu olan Ottawa'ya kaydoldu. Amare, kardeşinin yokluğuyla baş etmek zorunda kaldı.

Babası “Uzun bir yolculuktu” dedi. “Çok şey yaşadı.”

Amare'nin hayatını değiştiren şey neydi?

“Annemle babam” dedi. “Onları, kendimi ve kardeşimi hayal kırıklığına uğrattığımı hissettim ki bu en kötüsü. Bir şey tıkladı ve beni uyandırdı. Ayağa kalkması, gerçeğe uyanması gereken bendim. Ve hayatımın ilerleyen dönemlerinde başarılı olmamı sağlayacak şeyleri yapacağım.

Amare gülerek, yakalamalar yaparak ve eğlenerek geri döndü. Son sınıf gecesinde Kennedy, Reseda'yı oynuyordu.

Amare, “Bu çılgıncaydı” dedi.

Amare ilk oyunda 60 yardalık bir gol yakaladı.

Dranel bir yerlerde gurur duyuyor ve gülümsüyordu.