SİTEMİZ İLE İSİM BENZERLİĞİ OLAN MESAJLAR ALIRSANIZ LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ, BİZİMLE ALAKASI YOKTUR. DOLANDIRICI SİTE OLDUĞU KESİNDİR LÜTFEN ŞİKAYET EDİNİZ. BİZ BİR FORUM SİTESİYİZ HİÇBİR ALAKAMIZ OLMADIĞINI BİLDİRİRİZ. WHATSAPP HATTIMIZA GELEN UYARILARA İSTİNADEN BU BİLDİRİMİ YAYINLAMAK ZORUNDA KALDIK.

Sütun: Damien Lisesi'nden Nate Garcia, 2 metrelik son basketbol yıldızı

hulya

New member
Damien Lisesi'nden 2 metrelik Nate Garcia'nın yanında durmak bir dağın tepesine ulaşmak gibidir. Özellikle 5-4 yaşlarındayken hayranlık duyuyorsunuz. Ama asıl korkutucu olan şey onun 21 numara ayakkabılarına bakmak. Benim ayakkabımdan ikisi onunkinin birine sığabilir.

Mike LeDuc, 51 yıllık antrenörlük hayatı boyunca, geçen Haziran ayında Garcia ile birlikte yıllık oyuncu ölçümleri için ofisine gidene kadar hiç 2-footer'a sahip olmamıştı. Garcia, genç oyuncu olarak 6-11'de yer alıyordu, dolayısıyla bu büyük an oldu.

Garcia, “Ben ve oyduk” dedi. “İkimiz de mütevazı adamlarız. 'Hey, sen 2,5 metresin'di.”

Çığlık yoktu, bağırma yoktu, müzik çalan grup yoktu. Yine de bu büyük bir andı, çünkü dünyada 3.000'den az insanın 2 metrelik olduğu iddia ediliyor.

Garcia, “2 metreye çıkmam harikaydı ama nereye gidersem gideyim mutluyum” dedi.

Resmi olarak 7 fit ½ inç ve muhtemelen 18 yaşından beri hala büyüyor ve son ölçümün üzerinden aylar geçti. Dört sezon boyunca bir basketbol oyuncusu olarak kesinlikle çok daha iyi hale geldi ve Cal Baptist ile sözleşme imzaladı.

“Ona koçluk yapıldı ve her yıl daha da iyiye gitti. Harika bir şeydi,” dedi LeDuc.

LeDuc için Tracy Murray ve Casey Jacobsen gibi şutörlerle çalıştığı bilinen uzun bir adamla çalışmak heyecan verici. Her basketbol koçu, 2 metrelik bir oyuncunun kayıt ofisine girmesini hayal eder.

İşin komik yanı Garcia'nın Damien'a beyzbol oyuncusu olarak gelmesi. O bir atıcı ve ilk kaleciydi. Ancak birinci sınıftan sonra odağını basketbola çevirdi. Şimdi ilk kalede oynadığını hayal edin. Topu yükseğe fırlatan her stoper onun yüksekliğini ve erişimini takdir edecektir.

Damien 7 metrelik Nate Garcia, 21 numara ayakkabılarıyla.

(Eric Sondheimer / Haberler)

Garcia her zaman sınıflarının en uzun üyesi olduğunu söyledi. Ailenin genlerine bakıldığında babası 6-5, annesi ise 5-11 yaşlarındadır. Doktor annesine doğduğundan itibaren 2 metreye ulaşma şansının olduğunu söyledi.

Kimse ona havaalanında yürürken ya da bir kapıdan geçmek için kafasını eğdiğinde ona baktığında nasıl tepki vermesi gerektiği konusunda konuşmadı.

“Kendi başıma öğrendim” dedi. “İlk başta bu beni biraz tuhaflaştırdı. İnsanlar bakar, sonra başka tarafa bakar ve gözlerinin ucuyla bakarlardı. Artık alıştım.”

LeDuc, Garcia'nın gelişini ve gelişimini takdir etti. Tecrübeli bir antrenör için yeni bir nefes gibi.

“Kendimi gerçekten şanslı hissediyorum” dedi. “En iyi oyuncum ilk kez pivot oldu. Pek çok değişiklik ve ayarlama yapmak zorunda kaldık.”

LeDuc'un önceliklerinden biri Garcia'nın serbest atışlar üzerinde çalışmasını sağlamaktı çünkü Garcia çok fazla faul alıyor ve bundan yararlanamıyordu. İyileşti. Turnike yaparken ayakları yerden ayrılmadığında bu hâlâ saf bir komedi ya da sahadaki herkes için haksızlık oluyor.

O kadar güçlendi ki, onu postta savunan takımlar, arkadan mı oynayacak yoksa topu ona vermeme kararıyla karşı karşıya kalacak. Gelişen post hareketleri onu etkili ve tehlikeli kılıyor.

Güney Kaliforniya 7 metrelik payını aldı. 2022'de üç kişi vardı: Los Altos'tan Jazz Gardner, Riverside Hillcrest'ten Dennis Evans ve St. Paul'dan Sidy Diallo. Afrika ve Çin'den oyuncuların akını listeye ekleniyor. John Bosco'nun Howie Wu'su bu sezon 2 metrede listeleniyor.

Geçmişteki diğer 2 metrelik oyuncular arasında Dominguez'den Tyson Chandler, Granada Hills Kennedy'den Stuart Gray, Crespi'den Paul Mokeski, Loyola'dan Thomas Welsh, Mater Dei'den Bol Bol ve Sierra Canyon'dan Christian Koloko ve Harold Yu yer alıyor.

2 metrelik olmak nadirdir ve ayağınıza uyan ayakkabılar daha nadir olabilir.

LeDuc için Damien ne zaman uçağa binse, havaalanı yürüyüşü her zaman unutulmaz ve eğlenceli oluyor.

“Bir yöne doğru yürürken, diğer yöne yürüyen herkes o bakışı atar ve iki kez algılar. Eğlenceli” dedi.