Saçlarınıza Detoks Yapın Detoks Önemi

betul

New member
Saçlarınıza Detoks Yapın Detoks Önemi
Saçlarınıza detoks yapın demeden önce detoks kavramını özetle açıklamak gerek. Detoks en temel tanımıyla vücutta biriken ve hastalıklara neden olan toksinleri vücuttan dışarı atma işlemidir. Vücudu bu zehirlerden arındırmak adına yapılan her işlem detoks uygulamasıdır.

Vücuda uygulanan detoksun birçok faydaları vardır. Öncelikle dolaşım ve boşaltım sisteminin daha randımanlı çalışmasını sağlar. Organları yenilemeye yardımcıdır. Derinin de yenilenmesine sağladığı katkılarla yaşlanma karşıtı etkisi de vardır.

Vücudun her yeri için uygulanabilen detoks, saçlar içinde doğal olarak uygulanabilmektedir. Çünkü vücudun her alanında biriken mikroplar, kir, bakteriler, ölü hücreler gibi olumsuzluk teşkil edebilecek maddeler saçlarda da birikmektedir. Bu nedenle saçlarınıza yapacağınız detoks ile daha canlı ve sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.

Saçlarınıza Detoks Yapın İşte Detoks Faydaları
Saç kökünden beslenir. Bu nedenle saç derisinde ve deri altında bulunan herhangi bir sorun saçın da güzelliğini kökünden sarsmış olacaktır. Saç derisinin ölü hücrelerden daimi olarak arındırılması ve çeşitli mineral, protein ve vitaminlerle düzenli olarak beslenmesi gerekir.

Ancak gerek çevreden gelen yıpratıcı etkilerle gerekse sağlıksız beslenme neticesinde saç derisinin ve dolaylı olarak da saçların beslenmesi engellenmiş olur. İşte tam bu devrede saç detoksu ortaya çıkar. Yapılacak uygun bir detoks işlemi ile saç derinizi onarabilir, saç köklerinizi canlandırabilirsiniz. Böylece mükemmel görünen saçlara kavuşabilirsiniz.

Saçlarınıza detoks yapın belki de bu yılın mottosu olmalıdır. Çünkü her geçen yıl saçlar üzerinde çeşitli trendler gündeme gelmektedir. Bu saç şekillerini uygulamak için de saça: boyama, maşa, düzleştirme gibi çeşitli işlemler uygulamak gereklidir. Bu gibi işlemler de saçları ziyadesiyle yıpratmaktadır.

Detoks Etkileri
Hem saçları hem de saç derisini olumsuz etkileyen bu durumun önüne detoks yardımıyla geçilebilir. Uygun malzemelerle yapılan ekonomik çaptaki bir detoks işlemiyle yaza hazırlanabilirsiniz. Detoks için gerekli maddeleri seçerken fazlasıyla dikkatli olmak gerekir.

Ağırlıkla doğal ürünler seçilmelidir. Alerjik ürünlerden de şiddetle kaçınılmalıdır. Kaş yaparken göz çıkarmak istemeyiz. Her şeyin başı sağlık olduğundan, detoks uygulaması da öncelikli olarak güzellik ve estetik bir görünüm için değil sağlık için yapılmalıdır. Sağlıklı olduktan sonra güzellik kendiliğinden gelecektir