Sırttaki Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer

canan

Member
Sırttaki Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?
Sırttaki sivilceler nasıl geçer? Ergenlikle birlikte çoğu kişide akneler görülmektedir. Bu aknelerin temel sebebi hormonlardaki değişiklikler ve yeme içme alışkanlıklarıdır. Bir süre sonra bu sivilceler geçer. Ancak bazı sivilceler ciltte izler bırakır.
Ergenlik sivilceleri ağırlıklı olarak yüz ve boyun çevresinde, göğüste ve sırtta çıkar. Yüz, boyun ve göğüs kısımları kişiler tarafından rahatlıkla temizlenebilir ve akne önlemleri alınabilir; ancak sırt bölgesinde durum böyle değildir.
Sırttaki Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer İşte Tarifleri
Sırtın biraz daha fazla ihmal edilmesinden dolayı buradaki sivilce kontrolü sağlanamaz ve zamanla sivilceler arkalarında kahverengimsi izler bırakır. Bu izlerin giderilmesi zordur.
Ve kesinlikle yardım alınması gereklidir. Çünkü kişinin sırtına ulaşma ihtimali pek azdır. Birkaç basit formülle sırttaki sivilce lekeleri nasıl geçer bu yazıda açıklanacaktır.
  • Sırtta Oluşan Akne Lekeleri İçin Biberiye Otu Tarifi:
Gerekli malzemeler:
  • 1 kahve fincanı kadar saf alkol. ( Eczanelerden edinilebilir. )
  • 1 tutam adaçayı
  • 1 tutam biberiye otu
İlk olarak çukur bir tencerede bir miktar suyu kaynatın. Daha sonra kaynattığınız suya biberiye otunu ve adaçayını ilave edin. 15 – 20 dakika kadar bitkileri demleyin. Demle işlemi tamamlandıktan sonra 1 kahve fincanı saf alkolü bitki çayının içine dökün ve karıştırın.
Elde ettiğiniz bu karışımı bir pamuk yardımıyla sırtınızdaki koyu kahverengi akne izlerine sürün. Bu işlemi her gün tekrarlayın. İzlerin yavaş yavaş kaybolduğunu göreceksiniz. 3 hafta sonra sivilce izleriniz oldukça azalacaktır.
  • Sırtta Oluşan Sivilce lekeleri İçin Doğal Maske
Gerekli malzemeler:
  • Bir miktar yulaf unu
  • 1 çorba kaşığı kadar votka
  • 1 tatlı kaşığı kayısı yağı ( aktarlardan edinilebilir )
  • 1 yemek kaşığı elma suyu ( taze sıkılmış )
Yukarıda sayılan malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın. Yulaf ununu, karışım macun kıvamına gelecek kadar yavaşça ekleyin. Elde edilen karışımı sırtınızdaki sivilce lekelerine yavaşça yedirerek sürün. 15 – 20 dakika geçtikten sonra bu bölgeyi ılık suyla temizleyin. Bu yöntemle sivilce lekelerinizde ciddi anlamda azalma göreceksiniz.