Sonbaharda Saç Bakımı

canan

Member
Sonbaharda Saç Bakımı

Sonbaharda Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
Sonbaharda saç bakımı yapmak bir nevi kışa hazırlıktır. Sonbahara girmeyle birlikte hava yavaş yavaş bozulur ve bolca rüzgar eser. Yaşanan hava değişimi neticesinde saçlar da yıpranmaya başlar.
Sonbahar döneminde yapacağınız saç bakımı sayesinde bu yıpratıcı etkileri azaltarak saçlarınızı koruma altına alabilirsiniz. Sonbaharda saç bakımının nasıl yapılacağını sizler için maddeler halinde derledik.
Sonbaharda Saç Bakımı ve Püf Noktaları Nelerdir?
  • Saçın canlanmasını sağlayan en kolay yöntemlerde biri saça masaj yapmaktır. Her banyoya girişinizde saçlarınıza yumuşak hareketlerle masaj yapmayı alışkanlık haline getirin.
  • Toplumda, sonbahar ayında saçların dökülmesi üzerine bir efsane dolaşmaktadır. Bu yanlıştır. Saç mevsimsel olarak dökülmez. Eğer sonbaharda saçlarınız dökülüyorsa bu ya saçlarınıza doğru bakım yapmadığınıza ya da stresli olduğunuza işarettir. Saç bakımınızı düzenli olarak yapınız ve stresten uzak durunuz.
  • Çinko, magnezyum, bakır, protein ve vitamin bakımından zengin gıdaları tercih edin. Özellikle deniz ürünleri hem protein hem vitamin hem de mineral bakımından oldukça zengindir. Ayrıca da kalorileri diğer etlere nazaran daha düşüktür.
  • Saçlarınızda düzgün bir şekilde kan akışını sağlamak için kan değerlerinizin iyi olması gereklidir. Bu sebeple demir içerikli besinlere yönelmeniz saç sağlığınız için faydalı olacaktır. Özellikle: maydanoz, dana ciğeri, kayısı, çikolata ve ıspanak gibi besinlerde bolca demir bulunmaktadır. Sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte bu besinleri daha sık tüketin.
  • Saçlarınızı kışın da uzatın. Saç uzatmada etkin olan en önemli iki madde B vitamini ve proteindir. Bolca proteinli gıdaları tüketin. Et, süt ve yumurta tüketimini arttırın. Ayrıca B grubu vitaminleri için de tahıl tüketin. Tahıl tercihinizi tam tahıllı karışımlardan yapın.
Sonbaharda Saç Bakımları
Saçlarınızın sonbahar ayında daha da çok korunmaya ihtiyacı olur. Bu sebeple günlük düzenli olarak koruyucu krem kullanın. Şampuanınızı ve saç kreminizi koruyucu özelliği olan markalardan seçin. Ayrıca saç maskesi uygulamanızı da sıklaştırmanızda fayda vardır. Bu şekilde saçlarınızı kışa hazırlayabilirsiniz.
Tarağınızı doğal kıllardan yapılanlardan tercih edin. Bu tip taraklar saçı kırmaz ve yıpratmaz. Plastik tarak kullanmayın.