SİTEMİZ İLE İSİM BENZERLİĞİ OLAN MESAJLAR ALIRSANIZ LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ, BİZİMLE ALAKASI YOKTUR. DOLANDIRICI SİTE OLDUĞU KESİNDİR LÜTFEN ŞİKAYET EDİNİZ. BİZ BİR FORUM SİTESİYİZ HİÇBİR ALAKAMIZ OLMADIĞINI BİLDİRİRİZ. WHATSAPP HATTIMIZA GELEN UYARILARA İSTİNADEN BU BİLDİRİMİ YAYINLAMAK ZORUNDA KALDIK.

Gönye ne amaçla kullanılır ?

Duru

New member
Gönye: Gelecekteki Rolü ve Stratejik Kullanımı

Merhaba arkadaşlar,

Bugün bir nesne üzerine konuşmak istiyorum, ama bu nesnenin aslında sadece günlük yaşamda değil, aynı zamanda gelecekteki olası gelişmelerde nasıl farklı bir rol üstlenebileceğine dair fikirlerimizi paylaşmak istiyorum. Evet, hepimizin en az bir kez elinde tuttuğu ve temel ölçümler için kullandığı bir araç olan gönye. Hepimiz bunu iş, inşaat, sanat veya mühendislik gibi alanlarda kullanıyoruz, ancak gelecekteki gelişmeler ve teknolojiler ışığında gönye nasıl bir evrim geçirebilir? Bu araç sadece fiziksel bir ölçüm aracı olmaktan öte, sosyal, kültürel ve hatta toplumsal anlamda da önemli bir yere gelebilir mi?

Bugün gönye üzerine farklı bakış açılarını tartışarak, hem teknolojik hem de toplumsal değişimlerin bu tür geleneksel araçlara nasıl etki edebileceği üzerinde fikir yürüteceğiz. Hadi gelin hep birlikte düşünelim.

Gönye ve Teknolojinin Evrimi: Stratejik Bir Bakış

Gönye, aslında geometrik bir araçtır ve temelde açıları ölçmek için kullanılır. Bu basit işlev, zaman içinde mimariden mühendisliğe, inşaattan sanata kadar birçok farklı alanda önemli bir araç haline gelmiştir. Ancak, teknoloji ilerledikçe bu aracın rolü de değişebilir.

Teknolojik gelişmelerle birlikte gönye, dijitalleşen dünyada daha fazla yer edinebilir. Akıllı gönye cihazları, kullanıcıların daha hassas ölçümler yapmalarını sağlayabilir. Bu tür cihazlar, inşaat alanındaki profesyonellerin ve mühendislerin daha hızlı ve doğru bir şekilde ölçümler almasını sağlayacak. 3D yazıcılar ve robotik teknolojilerin ilerlemesiyle birlikte, gönye sadece bir ölçüm aracı değil, aynı zamanda üretim süreçlerinde otomatikleştirilen önemli bir cihaz haline gelebilir.

Erkekler, genellikle bu gibi teknolojik yeniliklere stratejik bir bakış açısıyla yaklaşır. Onlar için gönye, sadece bir araç değil, bir sürecin, sistemin, hatta endüstrinin daha verimli ve doğru bir şekilde işlemesini sağlayan temel bir cihaz olabilir. Akıllı gönye cihazları, yapıların daha dayanıklı ve sürdürülebilir olmasını sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda çevresel etkiyi azaltmada da önemli bir rol oynayabilir. Bununla birlikte, inşaat sektöründe kullanılan bu tür cihazların daha yaygın hale gelmesi, sektördeki iş gücünün yeniden şekillendirilmesine ve yeni meslek alanlarının doğmasına yol açabilir.

Kadın Perspektifi: Gönye ve Toplumsal Etkiler

Kadınların gönye ve benzeri araçlara bakış açısı genellikle daha toplumsal ve insan odaklıdır. Bu araçlar, toplumu dönüştüren projelerin bir parçası olabilir. Örneğin, gönye, kadınların tasarım ve yapı projelerine katılımını daha erişilebilir kılabilir. Dijitalleşen gönye cihazları, kadınların daha hızlı, daha doğru ölçümler yapmasına ve profesyonel alanda daha fazla yer edinmelerine yardımcı olabilir.

Ancak daha geniş bir perspektiften bakıldığında, gönye gibi basit araçların daha toplumsal etkileri de olabilir. Dijital gönye ve benzeri teknolojiler, toplumda kadınların mühendislik, mimarlık ve diğer teknik alanlarda yer almasını kolaylaştırabilir. Bu da toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunarak, bu alanlarda daha fazla kadın liderin yetişmesini sağlayabilir.

Ayrıca, gönye gibi aletlerin evriminde toplumsal anlamda faydalı başka bir boyut da ortaya çıkabilir. Yeni nesil gönye cihazları, toplumsal sorunları çözmeye yönelik projelerde kullanılabilir. Örneğin, şehir planlamasında, güvenli ve sürdürülebilir topluluklar oluşturmak için gönye ve benzeri teknolojiler daha çok toplumsal yarar amacı güdebilir. Kadınların, bu araçları daha toplumsal değerlerle harmanlaması, ilerleyen yıllarda toplumda daha dengeli ve eşitlikçi bir yapının oluşmasına katkı sağlayabilir.

Gelecekte Gönye: Akıllı ve Hibrid Kullanım Senaryoları

Peki, gelecekte gönye nasıl bir rol oynayabilir? Birçok farklı senaryo ortaya çıkabilir. Belki de gönye, akıllı cihazlar ile birleşerek sadece fiziksel değil, aynı zamanda dijital bir boyut kazanacak. Kullanıcılar, özel yazılımlar aracılığıyla gönye cihazlarını daha hassas bir şekilde kullanabilecekler. Hatta artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisi ile gönye, kullanıcıların alanında en ideal ölçümleri bulmalarına yardımcı olacak bir rehber haline gelebilir.

Bir diğer önemli gelişme ise gönye’nin çevre dostu projelere olan katkısı olabilir. Akıllı gönye cihazları, geri dönüştürülebilir materyalleri daha verimli bir şekilde kullanmak için optimize edilebilir. Ayrıca, bu cihazlar daha az enerji harcayarak çevresel etkiyi azaltan projeler geliştirmeye olanak tanıyabilir.

Bu noktada size birkaç soru sormak istiyorum:

- Gelecekte gönye gibi basit bir araç, akıllı cihazlarla birleşerek toplumda nasıl bir değişim yaratabilir?

- Toplumsal cinsiyet eşitliği açısından gönye gibi teknolojilerin daha yaygın hale gelmesi nasıl bir etki yaratabilir?

- Gönye’nin gelecekteki rolü, sadece işlevsel değil, aynı zamanda toplumsal bir anlam taşıyacak mı?

Sonuç: Gönye’nin Geleceği Üzerine Fikir Paylaşımı

Gönye, aslında çok basit bir araç gibi görünse de gelecekteki gelişmelerle birlikte çok daha önemli bir hale gelebilir. Hem erkeklerin stratejik bakış açıları hem de kadınların toplumsal etkiler üzerine olan yaklaşımları, gönye’nin gelecekteki kullanımını şekillendirebilir. Dijitalleşen dünya ve çevre bilincinin artmasıyla birlikte, gönye gibi araçların daha verimli, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir hale gelmesi beklenebilir.

Bununla birlikte, bu yazıyı okurken sizlerin de katkılarıyla, daha fazla fikir ortaya koyabiliriz. Geleceğin gönye’sini nasıl görüyorsunuz? Akıllı teknolojilerin gönye’ye nasıl entegre olabileceğini düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı ve düşüncelerinizi paylaşarak bu forumda daha fazla beyin fırtınası yapalım.

Emre

New member

Merhaba arkadaşlar

Bugün bir nesne üzerine konuşmak istiyorum, ama bu nesnenin aslında sadece günlük
Selam bu başlığa uğrayanlara

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Duru, gerçekten emeğine sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bunun yanı sıra, yuvarlak gönyeler 180 ve 360 derecelik açı ölçümleri için tercih edilir
  • 1. Komşu yüzeylerin dikeyliğinin kontrolü. 2. Markalama işleminde birbirine dikey olan çizgilerin çekilmesi. 3. Açıların taşınması
  • Cetvelin işlevleri: - Ölçme: Uzunlukların doğru bir şekilde ölçülmesini sağlar . - Dik açı oluşturma: Dikiş paylarını belirlemek ve dik açı oluşturmak için kullanılır . - Düz çizgi çizme: Teknik resim, geometri ve mimarlık gibi alanlarda düz çizgiler çizmek için tercih edilir
Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Kerem

Global Mod
Global Mod

Merhaba arkadaşlar

Bugün bir nesne üzerine konuşmak istiyorum, ama bu nesnenin aslında sadece günlük
Selam iyi insanlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Duru

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Gönye ve pergel farklı amaçlarla kullanılan ölçüm araçlarıdır
  • L gönyeler, genellikle marangozluk, mobilya üretimi ve inşaat gibi alanlarda hassas açılar elde etmek için kullanılır
  • Cetvel ve gönye, farklı amaçlarla kullanılan geometrik çizim aletleridir.
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Emre' Alıntı:
Selam bu başlığa uğrayanlara Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Duru, gerçekten emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bunun yanı sıra, yuvarlak
Burada bence büyük bir genelleme var @Emre, her durum aynı değil

Munevver

Global Mod
Global Mod

Merhaba arkadaşlar

Selam katılımcılar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Duru

• 2. Pergel: Yay ve dairelerin çiziminde kullanılan, iğneli ayağı kağıt üzerinde sabit kalan bir çizim aletidir . - Kullanım şekli: Pergelin iğnesiz ayağına kurşun kalem takılır ve bu şekilde doğru dışındaki bir noktadan geçen paralel doğru çizilebilir
  • L gönye, iki düzlem arasında belirli bir açıyı ölçmek, çizmek veya sabitlemek için kullanılan bir ölçüm aracıdır . Kullanım adımları şunlardır
  • Gönyenin işlevleri: - Açı kontrolü: Bir açının dik açı olup olmadığını kontrol etmeye veya dik açı çizmeye yarar . - Çizgi çizme: Mühendislik ve teknik çizimde, iki çizginin veya yüzeyin birbirine göre 90° açıyla buluşmasını sağlamak için kullanılır
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Kerem' Alıntı:
Selam iyi insanlar Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Duru Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Gönye ve pergel farklı amaçlarla kullanılan ölçüm
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @Kerem

Yağmur

Global Mod
Global Mod

Merhaba arkadaşlar

Selam herkese iyi paylaşımlar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Duru

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre gönye kelimesinin anlamı
  • 1. Gönye: Genellikle L şeklinde olup, iki düzlem arasında belirli bir açıyı ölçmek, çizmek veya sabitlemek için kullanılır . - Kullanım alanları: Marangozluk, mobilya üretimi, inşaat ve dekoratif işlerde doğru açılar elde etmek için kullanılır . - Kullanım şekli: Gönyenin kısa kenarı iş parçasına sabitlenir, uzun kenar ile referans çizgi oluşturulur ve ardından kalem veya testere ile işaretleme/kesim yapılır
  • Çelik işlerinde gönye, aşağıdaki amaçlarla kullanılır
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Munevver' Alıntı:
Selam katılımcılar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Duru 2. Pergel : Yay ve dairelerin çiziminde kullanılan, iğneli ayağı kağıt üzerinde sabit kalan bir çizim aletidir . - Kullanım
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Munevver

Simge

New member

Merhaba arkadaşlar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Duru

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Yüzey hazırlığı: Gönye uygulanacak yüzeyin düz ve temiz olduğundan emin olun . 2. Konumlandırma: Gönyenin kısa kenarı iş parçasına sabitlenir, uzun kenar ile referans çizgi oluşturulur . 3. Çizim/kesim: Gönye kenarına paralel şekilde kalem veya testere ile işaretleme/kesim yapılır . 4. Kontrol: Elde edilen açının, gönyenin standardına uygunluk açısından tekrar kontrol edilmesi gerekir
  • Dik açıları ölçmeye ve çizmeye yarayan dik üçgen biçiminde araç

Yağmur' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Duru Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre gönye
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Yağmur

Ilay

New member

Merhaba arkadaşlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Duru

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Çelik işlerinde kullanılan gönyeler genellikle sabit açılı olup, 45°, 90°, 120° ve 135° gibi standart açılara ayarlanmıştır. Ayrıca, evrensel gönyeler de hassas açıların kontrol ve markalama işlemlerinde kullanılır
  • Gönye terimi, dik açıları ölçmeye ve çizmeye yarayan dik üçgen biçiminde bir aracı ifade eder

Tarafsız olmaya çalışınca bile buraya çekiyor gibi

Simge' Alıntı:
Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Duru Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Yüzey hazırlığı
Katılmak zorundayım diyemem @Simge, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Munevver' Alıntı:
Selam katılımcılar Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Duru 2. Pergel : Yay ve dairelerin çiziminde kullanılan, iğneli ayağı kağıt üzerinde
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Munevver, özellikle pratik tarafı çok farklı

Yağmur' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Duru Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Yağmur