SİTEMİZ İLE İSİM BENZERLİĞİ OLAN MESAJLAR ALIRSANIZ LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ, BİZİMLE ALAKASI YOKTUR. DOLANDIRICI SİTE OLDUĞU KESİNDİR LÜTFEN ŞİKAYET EDİNİZ. BİZ BİR FORUM SİTESİYİZ HİÇBİR ALAKAMIZ OLMADIĞINI BİLDİRİRİZ. WHATSAPP HATTIMIZA GELEN UYARILARA İSTİNADEN BU BİLDİRİMİ YAYINLAMAK ZORUNDA KALDIK.

İrad bildirmek ne demek ?

Simge

New member
İrad Bildirmek: Ne Demek Bu? Bir Duyuru mu, Bir Çığlık mı?

Herkese merhaba forumdaşlar! Bugün çok önemli bir kavramı masaya yatırıyoruz: "İrad bildirmek". Evet, yanlış duymadınız, bu tam olarak bir açıklama, bir beyan, hatta bazen bir çığlık olabilir. Peki, nedir bu "irad bildirmek" meselesi? Herkes bir şekilde bu ifadeyi duymuştur ama tam olarak ne anlama geldiği konusunda kafa karışıklığı olabilir. Hadi gelin, biraz eğlenelim ve bu "derin" anlamı çözmeye çalışalım!

Bazen hayatta en garip kelimeler en sıradan şeyleri anlatır. "İrad bildirmek" de bunlardan biri. Birinden bir şey talep ettiğinizde ya da ona karşı bir tavır belirttiğinizde ne yaparsınız? "Ben bunu istiyorum" ya da "Ben böyle düşünüyorum" diyorsunuz, değil mi? İşte buna "irad bildirmek" deniyor! Ama bu bildiri, bazen fazlasıyla "resmi" olabiliyor ve sanki bir hükümet açıklaması yapıyormuşsunuz gibi hissettiriyor.

Erkekler Nasıl "İrad Bildiriyor"? Çözüm Odaklılık mı, Hükümet Açıklaması mı?

Erkeklerin bu "irad bildirmek" meselesine bakış açısını ele alalım. Hani bazen, erkekler çok net ve çözüm odaklı olmaya çalışır ya... İşte irad bildirmek de biraz ona benziyor. Erkeklerin bir konuda irad bildirmesi, genellikle çok keskin ve çözüm odaklı olur. Diyelim ki bir arkadaş, size "Sana bir şey bildireyim" dediğinde, bunun arkasında genellikle "Bu işi çözüme kavuşturalım, herkes mutlu olsun" gibi bir yaklaşım vardır. İrad bildirme genellikle tek bir cümleyle halledilir: "Bunu böyle yapalım".

Bence erkeklerin irad bildirmesi bazen gerçekten çok net ve "işe yarar" oluyor, çünkü genellikle yapılması gerekenin hemen ne olduğunu bilirler. Ama bir bakıyorsunuz, karşınızdaki kişi “Benim iradım da budur, şimdi yapacak mıyız?” diyor. Şu durumda, erkeklerin çözüm odaklı bakış açıları ve kadınların empatik yaklaşımı birbirinden biraz farklı olabiliyor. Erkek, “Çözüm neyse yapalım” derken, kadınlar bu durumu, “Bu çözümde herkes mutlu olacak mı?” şeklinde bir empatiyle süsleyebilir. Şimdi gelin kadınların bakış açısını da biraz eğlenceli bir şekilde inceleyelim!

Kadınların İrad Bildirmesi: Empati ve İlişkiyi Unutmayalım!

Kadınlar "irad bildirmek" konusunda daha empatik ve ilişki odaklı bir yaklaşım sergileyebilirler. Bir konuda irad bildirmek istediklerinde, genellikle durumu önce iyi bir şekilde anlamaya çalışırlar. Hani "Bunu ben istiyorum ama bu, başkalarını nasıl etkiler?" diye düşünen bir yaklaşım vardır. Bir kadın irad bildirdiğinde, yalnızca kendi isteğini değil, etrafındaki herkesin duygularını da hesaba katar.

Ama tabii bazen erkekler, kadınların bu tarz yaklaşımını anlamakta zorlanabilirler. Kadınlar, "İradımı bildiriyorum ama bir yandan da herkesin mutlu olmasını sağlamak istiyorum" diyerek biraz daha diplomatik olabilirler. Erkekler ise “Bu konuda kimseyi üzmeden işin çözümüne ulaşalım” derken, daha stratejik bir bakış açısına sahip olurlar.

Fakat burada en eğlenceli şey, kadınların irad bildirmelerinin sadece içsel bir süreç değil, bir ilişkiler ağı kurma çabası olmasıdır. Yani, her irad bildirme eylemi aslında bir tür "bağ kurma" çabasıdır. Kadınlar, tek başlarına değil, etraflarındaki kişileri de bu sürece dahil etmeyi isterler. "İrad bildiriyorum" dedikleri anda aslında "Hadi hep birlikte buna bir karar verelim, mutlu olalım" demek isterler. Bence, bu da çok tatlı bir yaklaşım!

İrad Bildirmek: Neden Bu Kadar Resmi ve Hükümetvari?

Şimdi şunu bir düşünelim: İrad bildirmek aslında neden bu kadar "resmi" ve bazen hükümet açıklamaları gibi geliyor? Birçok insanın ağzında "irad bildirmek" ifadesi, bir tür resmi duyuru gibi kulağa gelir. Aslında bu, günlük dilde çok kullanılmayan bir ifade olduğu için, bu cümleleri duyduğumuzda kendimizi sanki bir devlet açıklaması yapıyormuş gibi hissediyoruz. Yani, bu kelimenin içinde garip bir ağırlık var.

Özellikle bir tartışma sırasında "irad bildirmek" yerine, "Benim düşüncem şu" gibi daha basit ifadeler kullanmak daha kolay değil mi? Herkesin irad bildirmek yerine daha doğal ve özgürce fikirlerini ifade edebileceği bir ortam yaratmak, aslında ilişkilerin de sağlıklı olmasını sağlar. Çünkü "irad" dediğimizde, sanki bu daha sert ve direkt bir ifade oluyor. Oysa bazen yumuşatılmış ve daha dostane bir dil, konuyu daha kolay çözebilir.

Sonuç Olarak: İrad Bildirmek... Ama Ne Zaman, Nerede, Nasıl?

İrad bildirmek, bazen zor bir iş olabilir, ama aynı zamanda çok da keyifli bir şey. İster çözüm odaklı, ister empatik bir şekilde olsun, herkesin bu konuda söyleyeceği bir şeyler vardır. Belki de "irad bildirmek" ifadesi, herkesi biraz daha dikkatli ve düşünceli olmaya sevk etmelidir. Ama tabii, bazen "Hadi bakalım, bakalım şimdi ne olacak?" diyerek, durumu eğlenceli hale getirmek de mümkündür.

O zaman soruyorum, forumdaşlar! İrad bildirmek sizin için ne ifade ediyor? Gerçekten bir beyan mı, yoksa sadece resmi bir kelime mi? Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum, çünkü bu konuda hepimizin farklı bir "irad"ı olabilir!